Community Hub

The Hub Hornby Christchurch, New Zealand

The Hub Hornby

Christchurch, New Zealand

Overview

Boasting the only shopping centre given the Enviro-Mark Gold accreditation, The Hub, Hornby is the new sustainable face of retailing in southern Christchurch.

The transformation began in 2012 after a land swap with the Christchurch City Council. This almost doubled the leasable area of the centre. It allowed significant public amenity including an expansive food court and community gathering space, a new northern entry, public facilities, increased car parking and rationalising of the bus interchange.

A natural, neutral, low maintenance material pallete simplifies the building forms both outside and inside allowing the function of the centre to shine through. Culturally significant artworks dominate areas normally given over to advertising. An aesthetically pleasing exterior and highly functional interior ensure the success of the tenants who have chosen to cement the centre’s growing catchment.

The finished development shows many high-level aesthetic and environmental touches. This creates a very contemporary experience for customers and a strong point of difference from other similar destinations.

Overview